Coniferen, heidegrondplanten & rozen in Brugge

Coniferen

Coniferen zijn over het algemeen groenblijvende en kegeldragende gewassen. Ze kunnen naalden of schubvormen hebben. De meeste zijn in het Belgische klimaat ook winterhard.


Coniferen kunnen klein blijven of zeer groot worden.Er zijn enkele naaldverliezende soorten zoals Larix en Metasequoia.Er zijn enkele coniferensoorten die geen kegels dragen zoals Juniperus en Taxus.

Heidegrondplanten

Heidegrondplanten zijn bijvoorbeeld Rhodondendrons en Azalea's. Deze soort planten hebben een zure grond nodig. Heeft u geen zue grond dan kunt u ze zelf aanpassen door volgende stappen te ondernemen:

  • De helft van de grond vernieuwen door verteerde naaldgrond, turf of bosgrond.
  • Gebruik zeker geen kalkhoudende meststoffen, maar wel zuurminnende meststoffen.
De grond waarop u uw heidegrondplanten zet, moet voldoende doorlatend zijn, maar toch vochthoudend.

Dit soort planten moet regelmatig gesnoeid worden en dit vooral na de bloei.

Rozen

Begin november tot eind april (behalve tijdens vorstperiodes).
Rozen in pot kan men echter het hele jaar door planten behalve tijdens vorstperiodes. Ook in de zomer bij zeer warm weer kan men beter niet planten.

Rozen vragen een zonnige, luchtige standplaats.
Minstens zes zonuren per dag is ideaal, voor een mooie bloei.
Bij ontvangst snoeit men de takken van alle rozelaars, zelfs
klim- en treurrozen in op ongeveer 35 cm.

De langste wortels worden ook lichtjes ingekort. In het voorjaar geplante rozen eerst een tiental minuten in een bad water zetten. De veredelingsplaats (ent) moet nadat de planten goed aangedrukt zijn, met de voet nog net boven de grond staan.

Bij droog en schraal weer (vb. in de lente) de planten overvloedig gieten. Kan men bij ontvangst niet onmiddellijk planten, dan voorlopig inkuilen. De planten nooit onbedekt achterlaten in zon en wind!

Tuincentrum in Brugge, West-Vlaanderen

Een tuincentrum waar u een bijzonder assortiment aan bosplanten en sierheesters kan ontdekken? Op zoek naar een specifieke laanboom, fruitboom of vaste plant? Wenst u advies van een specialist in planten en bomen? Tuincentrum Van Hauwaert in Brugge, West-Vlaanderen (Sint-Andries) beantwoordt aan al uw verwachtingen!

Loof voor elk wat wils

Ons familiebedrijf beschikt over een selectie van laanbomen, coniferen en vaste planten. Zoekt u een zuilvormige, piramidale of overhangende plant? Coniferen zullen u bekoren, ze worden vaak voor hagen gebruikt, solitair of in groepjes, in vele soorten, kleuren en vormen. Wist u dat Ginko Biloba trouwens ook een conifeer is? Deze plant, bekend om zijn geneeskundige krachten, heeft een fraai driehoekig blad die een mooie plaats verdient in uw tuin.


Fleur uw tuin op met onze prachtige rozen en mooie sierheesters of haagplanten. Onze haagplanten kunnen perfect als afscheiding of natuurlijk windscherm dienen, maar kunnen ook een echte architecturale blikvanger betekenen of net samenvloeien met de rest van uw tuin. Een groene tuin, het hele jaar door? Ons tuincentrum beschikt over hagen die hun groene kleur ook behouden in de winter.

U hebt een lelijke muur in uw tuin, denk dan aan verticale accenten! Onze klimplanten kunnen uw muren, prieel of pergola verfraaien of versieren. Iedere klimplant heeft wel een leuk accent, zoals een rijke bloei, een mooi blad of opvallende bessen. Ook kleine tuinen en geveltuintjes komen volledig tot hun recht met een klimplant, omdat ze zo weinig ruimte inpalmen in de grond.

Een nieuw gazon in enkele uren tijd

Geniet van vers fruit in eigen tuin met een van onze kwalitatieve fruitbomen, pracht en praal verzekerd met ons ruim aanbod aan bloembollen en sierbomen, ga voor klasse met onze groene taxus en buxus boompjes, ... Kortom, Tuincentrum Van Hauwaert heeft alles onder één dak om uw tuin van de mooiste bomen en planten te voorzien. Droomt u van een vers groen grasperk? Ook hiervoor heeft Tuincentrum Van Hauwaert dé oplossing voor u, wij beschikken over graszoden op rollen voor een mooi gazon in enkele uren tijd!

Eerste hulp bij tuinonderhoud

Tuincentrum Van Hauwaert in Sint-Andries beschikt bovendien over alle tuinmateriaal en tuingereedschap om onderhoud te vergemakkelijken. Geef uw tuin de beste zorgen met onze turf, meststoffen en sproeistoffen.

Groenadvies op maat

Weet u nog niet zeker welke plant of boom het beste in uw tuin past, vraag dan zeker naar ons groenadvies! Wij helpen u graag iedere dag verder in ons tuincentrum in Brugge, West-Vlaanderen, enkel op zondag zijn we gesloten. Tot binnenkort!

Contacteer ons

Van Hauwaert

Het tuincentrum in Brugge voor azalea’s, rozen & coniferen